CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

my lovely son

CafeMom TickersCafeMom Tickers

Wednesday, May 26, 2010

zyaad cuk cuk..ekekek :p

zyaad dah pun 5 bulan lebih.rase sekejap je kan..makin hari dah nampak bijak nye, dah nampak nakal nye budak sorang ni..tapi yang paling ketara die makin manje ngan papanye..pantang nampak kelibat papanye sibukla die terkuis2 kaki nye nak mintak angkat..pastu leh senyum2 gatal bile dah diangkat..gatal btol.saje je nak jeleskan mamanye..huh..oh skrg zyaad kuat sgt menyusu..2kg susu tu seminggu lebih je..alhamdullilah die nak menyusu..skrg susu bdn memang dah takde..sedih sebab blomlagik 6 bulan tak dapat dah breastfeed die..kadg2 zyaad mencari jugak susu ibu die ni..kesiann..tapi nak buat mcmner,..:( 

hurmm tya suke sgt bau baby..lagik2 time zyaad bangun tido..wahhh best,,masyam2 tuh.hihih..pastu lepas mandi fresh je rasenye bile cium die..hilang stress kejap..:P..skrg ni plak zyaad dah nak mule mengemas..sejak duk dalam walker ni laju je die berjalan..haritu sikit lagik die tak tarik alas meja makan..senyap2 je die buat keje..nasibla tya perasan..klu tak..huuhuh..kene awasi die setiap masa..klu bubuh atas tilam pun kene awasi..guling2 pastu masuk bawah kerusi..adehh zyaad lasak nye kamu ni..tapi takpe seronok tgk die tgh blaja nak explore persekitaran die..Doktor ade ckp biarkan die explore.kite awasi je die..jgn biarkan baby duduk dalam tmpat yang sempit..nanti otak die takleh berkembang..sesekali kene bawak die berjalan tgk dunia luar..

 ramai org kate, muke zyaad dah ikut muke papanye.


muke nakal die..eeeee geramm


tabiat die ni..suke sgt hisap jari die


muaahhhh:) budak ni baru je lepas tido..suke tgk die pakai baju tido..geramm

5 comments:

esoneniey said...

hai tya!

sebelum nie just jadi silence reader jek. btw, zyaad dah besar. comel sangat. semoga sihat sentiasa yer.

:) take care

-wani

NURUL said...

tya zyaad punya pipi bam bam

mamamarissa said...

bau baby nie tak kira la busyuk masyam pun ttp sedap kan :)

tya(",) said...

wani : thanks wani..ade gak org bace,,ingat takde..ekeke..amin doakan die dan baby lain sume sihat2 selalu..:)

kak nurul : pipi tembam kuat menyusu tu..skrg 7ouz skali minum..kang 15 min after that nak lagi tu susu..

kak julia : aah shedap bau baby..time masyam2 lagik shedap..ekeke:P

Mama Qiestina said...

eeeeeeee zyaad lasak cam qies..kalo malam siap tdo tapi merangkak.ahahha.

mg fenin tgk derang tai besh kan :)

Followers