CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

my lovely son

CafeMom TickersCafeMom Tickers

Thursday, August 19, 2010

smokey eyes care saya(^____^)

hye semua..alhamdullillah..semua dah berbuka kan...pejam celik dah 9 hari kite berpuasa..syukur...:) berbuka tahun ni memang simple sgt2..dalm proses nak berdiet..heheh.nak melaram time raye ni..:P sambil2 kite berpuasa harap2 leh la jugak turunkan berat bdn ni...ok kali ni tya nak share ngan korang mcmner tya buat smokey eye..ni care tya sendiri.tya tak pernah ambik kursus ke ape..kalau ade yang tak elok tu paham2 la ye.heheh..budak baru blaja memang cm gini..:) nanti raye bleh la try buat smokey eyes ye kawan2..baru meletop anda dipagi raye.hihii :)

Okeh, 1st step korang harusla cuci muke korang bersih2, then sapu la mekap base..sebelum sapu foundation..ni akan membuatkan sapuan foundation lebih sekata dan betul2 blend ngan kulit korang..kalau tya, tya gune mekap base brand elianto..:) baik korang pg cari skrg, elianto ade sale.nak gune MAC tak mampu lagi..yela mekap muke sendiri je pun kan..:P,2nd step tu korang lukisla kening ikut citarasa masing2..hehhe..then untuk mate, sebelum sapu eyeshadow, harusla gune eyeshadow base..ni pun untuk nampak eyeshadow yang disapu tu cantik, sekate dan yang penting tahan sampai kepetang..kalau raye tu pg korang pakai, petang tu  pun masih meletop2 makeup korang..hehehhehe

mcmnila gayenye kalau korang dah sapu eyeshadow.mule2 sapu kan yang kaler coklat dulu..then blend elok2 eyeshadow tu...lepas tu, ambik eyeshadow kaler hitam sapukan kat kelopak tu sikit..then blend lagikkk..mule2 memang kekok sikit..kene selalu practise..sure boleh punye..practise make perfect kan.:)insyaAllah..
lepas korang dah blend semua eyeshadow tu tadi, pakai la eyeliner..tak kisah la korang nak pakai eyeliner jenis gel ke, liquid ke, pensil ke, janji cantik dan pekat..tya gune eyeliner jenis pensil dari maybelinne..:) pastu kat tulang kening tu, korang bubuhla highlight kaler putih..sapu btol2 biar sekate...upss lupe la plak...kalau hidung tak berape nak mancung mcm tya, blh la kasi shading hidung tu, shading pipi kasi ramping..ekekekke..sapuan bluher jugak membantu untuk menaik kan seri wajah.ecewahh..:P
kalau korang nak pergi beraye ke, pergi rumah terbuka ker, kenduri kawen ke, bleh la sekali sekala pakai fake eyelash..meletopss u alllss..hehehe..kalau tak, takpayah le,..kang org kate hoverr plak..heheh..dah lepas pakai eyelash.mcm gitu lajadi nye...sila rujuk gambar diatas..
sebelum sapu lipstick, pakai la lip liner dulu..kalau tak pakai pun tak per..tak salah pun..hihihi..pastu barula sapu lipstick..kalau tya memang tak suke pakai lipstick terang2..memang suke lipstick yang soft je..
smokey es care tya..:) selamat mencube...                         
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

okehhh, dah pun siap..bleh la beraye ..kikikiki

11 comments:

norhaizan said...

wah..cantek...!! meletupp!!..tya, fake lashes tu tya guna brand apa eh?nampak cantik la...yg glue dia plak, ssh la nk cari glue yg betul2 tahan, dan senang melekat..

NURUL said...

cantik2 tya ada campur color silver yg yg tang mata tu. nak try la utk raya. hihihi

mommy icha said...

cantiknya! suka sgt tgk (^_^)

Mademoiselle Ctiey said...

Cantik.. thanks for the tips..

natasha said...

lipstick brand ape? lawa gila :)

SheTreasures said...

tya,
i love your eye make-ups!

Since i haven't browse through the whole blog of yours and u haven't review on this; why don't review on how to wear that fake lashes (quick and easiest way) and yeah, applying that dramatic eyeliners!

followed you too dear.

Purple Smoochy said...

cantik sgt. i just love smokey eyes !

l y n n a s h a a r i said...

malatop ah.nk try..pakai brush ke yunk ke pakai tgn utk apply eyeshaddow..asal ek klu sis pakai comot ;(

~LIZA~ said...

cantiknya!

rainbow skit, said...

canteknya mata ! tapi tetap tak reti jugak nak buat.

Cik Nurul Pinky said...

Salam perkenalan, cantiklah makeup2 tu...tang mata tu yang best..

Followers