CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

my lovely son

CafeMom TickersCafeMom Tickers

Tuesday, March 9, 2010

Kesian die...

semalam tya start drive sendiri pegi keje..sebab kete baru je lepas repair..so pagi2 lagi dah kuar umah 6.30pg cmtu..since tya dah drive sendiri ni, husband la yang akan hantar zyaad ke umah baby sitter..bangun pagi zyaad tido lagik..die masih mamai2..bukak kejap mate, then tido balik....tp before gerak pg keje, tya kene jugak tukarkan pampers die..senang la nanti papanye bangun terus je hantar Zyaad..mcm biase la ziyaad kalau org bukak kan pampers die, mengekek2 ketawa..hihih..tu yang tak tahan tu..seronok tgk die ketawa,,rase takmo g keje je..tp apekan daya...

hmmm sejak keje ni mase memang terhad ngan die..byk mase die bersame papanye,..balik semalam die dah tido..tak sempat main ngan die, tgk die ketawa..kacau2 die tgh tido pun die stil jugak tido..penat sgt la tu main2 kat umah baby sitter agaknye..sebab kat sane, ade kawan, ade org agah2 die..memang seronok la die kat sane..balik2 penat then terus tido...Lena die tido..sampai mamanye pun tertido sekali sampai terlupe nak tukarkan pampers die since die balik dr umah baby sitter tu..huhuhu :( pagi ni tgk pampers die penuh sgt then dah ade rashes ..ahhhh tidakkk banyak sangat..kesian zyaad..sori syg mama tak sengaja....mesti sakit kan..aduhhh sampai ke ofc teringat2 rashes tu.. merah menyala..huhuh damn!!!

 

 



8 comments:

Shykin said...

alor sian ziyadd.. tya
kalau susah sgt tya beli 2 jenis pampers. 1 utk pakai malam, jenis yg boleh serap lebih skit.. kalau siang pakai yg biase2. nnt xde la susah nk tukar time mlm..sbb boleh tampung byk skit. melainkan kalau die Poo Poo..gege.. tu kena tukar.

balduPuteh said...

bb i pun punggung dia ruam. rasa bersalah sangat tak salinkan pampers dia coz masa tu dia dah nyenyak tido. so far skrg dah ok n kering. i just letak bedak merah n letak cream dropolene.

tya(",) said...

kin : owh kin pun bt cmtu ye ( mean blikan 2 pampers)semalam tya tertido tak sedar, selalu even die dah tido pun tgh malam memang tya bgn then tukarkan pampers..huhuh sedehh..:(

baldu puteh : memang rase bersalah kan..takut die meragam kat tmpat baby sitter..huhu

Mama Qiestina said...

Betul tu tya..Qies bile malam pakai mami poko sang pakai dyperss.so malam tu tebal cket dia tak berjaga sangat :)

tya(",) said...

mama qistiena : owh yeke..mami poko tu tebal ye..bleh la nanti survey..

mama2 sume : thanks ye share..sharing is caring :)

missdiya84 said...

siannye ziyaad..ade org kate letak krim dropolene yang beli kat farmasi tu ok..

ayu aka mrs malfin said...

tya, dropolene mmg ok..try la.

betul ckp shykin, mlm tya pakai la yg blh serap lebih sikit. mcm alya mlm ayu pakai kn mamipoko siang drypers. so mlm2 tidak perlu rajin dan bersengkang mata utk tukar pempes bayi anda. kikiki.

tya said...

kak ayu..dah mcm iklan pampers..hihi.tya dah bli dah droplolene tu..ok..cepat kering..dan tiade lagik rashes...( thumb up)ekekek

Followers