CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

my lovely son

CafeMom TickersCafeMom Tickers

Friday, February 19, 2010

first day zyaad di rumah babysitter

Sayu hati bile pagi2 dah siap2kan zyaad nak antar die g umah babysitter..sedangkan zyaad nak tido lagi.tya terpaksa kejutkan die nak tukar pampers,kemas baju2 die..rase memang tak sanggup..tapi nak buat cmner..kene kerja..=( time hantar tu zyaad tgh tido..die ta tau pun yg die duduk kat umah babysitter tu kot..huhuh.nasib die tido..klu die duk borak2 mesti lagi sayu..mase siap2 kan die tu borak2 ngan die '' zyaad syg, zyaad jgn nakal2 tau, mama work'' then die sahut..uh ufh uih..( bahase die la,hihi)  die mcm paham jer..pastu terus tya nangis..aduh cepat btol touching sejak jadi mama ni..

then around pukul 11 pagi tya call makcik yang jage zyaad tu, die kate zyaad tak meragam..elok je minum susu..dah 2 botol..bgusnye time tya cuti dl, langsung zyad takmo susu btl..minum pun skit2 jer.. pastu tolak2 ngan lidah..huhu..tapi kat uamh babysitter elok lak die minum..alhamdulilah, zyaad serasi ngan 'Opah' die..

balik tu plak. .tak sangke eksiden..excited sgt nak blik awal..pukul 5 sharp dah kuar..ingatkan cepatla sampai umah nak ambik zyaad..tup2 malang tak berbau..huhuuh.sengal btol kete iswara tu.dah la hujan..yang benti tibe2 tu pesal...hmmm kene saman RM300 kete hancuss..eee geram bile pk kan..tapi alhamdullilah tya tak ade pe2 syukur sgt..tme menggigil tu dah pk zyaad jer..Ya Allah....

sampai je umah, terus peluk zyaad takmo lepas..emo lagik time tu.huhuhu

1 comments:

husnazainal said...

bestnye jd mama kan ngah.!

Followers